Snødronningen – en amazing musikal

Ny musikalversjon av eventyret som den folkekjære danske forfatteren Hans Christian Andersen utga i 1845.
I dette klassiske eventyret hersker ondskapen i skikkelsen av Snødronningen. Et speil er roten til hennes vrede. Klarer våre helter, bestevennene Gerda og Kai, å stoppe den mektige Snødronningen?

Snødronningen har et magisk speil, kalt trollspeilet, som har makten til å forvandle menneskers oppfatning av verden. Det utelater alle positive og vakre aspekter og fokuserer kun på det negative slik at de som titter i speilet får et forvrengt bilde av seg selv. Men en dag knuses speilet i milliarder av biter. Bitene virvler rundt og blåser inn i menneskenes hjerte og øyne, slik at hjertene deres fryser til is, og de ser alt med onde øyne.

En tid senere møter vi barna Kai og Gerda, som bor ved siden av hverandre i en bygård i storbyen. Kai og Gerda er bestevenner. De tar vare på hverandre og har et helt spesielt forhold. Til jul får de en kjelke sammen, men en dag stikker Kai av med kjelken etter å ha fått biter av Snødronningens onde speil i seg. Gerda legger ut på en reise for å finne ham. Underveis møter hun flere hindringer, og får en morsom følgesvenn i form av en kråke som snakker mange språk ved hjelp av ordbøker han finner. Gerda treffer videre syngende blomster, en selskapssyk gammel kone, en røverbande, et forfengelig reinsdyr. Hun kommer til slottet hvor alt er «amazing» og hun ender opp med å kjempe mot det onde.

Musikalen solgte ut nesten 55 fulle hus på Den Nationale Scene og innbrakte Julian Berntzen Pernille-statuetten.

110 min Målgruppe: B/U/V Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 10 Menn
  • 15 Kvinner
  • 4 Barn

Merknad

Minimum orkesterstørrelse er 3 livemusikere. Noter og ferdige backingtracks kan leies ved godkjent spilletillatelse.