Tor Åge Bringsværd i Dramas


Det er med glede vi kan melde at Tor Åge Bringsværds teaterstykker igjen er tilgjengelige i Dramas. Blant disse finner du «Balladen om Robin Hood og Richard Løvehjerte», «Den himmelske stresskoffert» og «Alice lengter tilbake», et gjensyn med Alice i Eventyrland.

En fantasiens og framtidens venn

Bringsværd er en allsidig forfatter som ikke er redd for å gå nye veier. Sammen med Jon Bing introduserte han science fiction-sjangeren for 70-tallets norske lesere – og tv-seere. For de av oss som husker så langt tilbake, var tv-serien «Blindpassasjer» (1978) en fantastisk skummel og grøssende forløper for den internasjonalt mer kjente filmen «Alien» (1979).

Det ikke så mange vet, er at Bing og Bringsværd faktisk planla en fortsettelse av historien i  «Blindpassasjer», der vi får vite hva som skjedde etter at «biomaten» på romskipet Marco Polo ble avslørt. Manuset til denne planlagte, men aldri produserte oppfølgeren, «Av støv er du kommet», har vi i basen vår i Dramas.

 

Stykker for yngre tilhørere

Bringsværd har også skrevet mye for barn og unge. Miljøødeleggelser er tema i «Det blå folket». Teaterstykker om Ruffen, Mesterdetektiven Fellini og ikke minst Mowgli vil glede både små og store publikummere!