Foto av Monica Isakstuen: Frank Michaelsen

Manus av Monica Isakstuen


Fra dramatiker og Brageprisvinnende forfatter Monica Isakstuen har Dramas fått fire manus: En brutal og humoristisk enakter, en polyfonisk ungdomstekst skrevet for Den Unge Scenen, et stykke om løsrivelse og ufullkommen menneskelighet og en humoristisk monolog om en kvinne som står til halsen i rot.

Monica Isakstuen er dramatiker og skjønnlitterær forfatter. Tekstene hennes er oversatt til flere språk. For romanen «Vær snill med dyrene« (2016) mottok Isakstuen Brageprisen. Hennes seneste roman er «Mine venner» (2021). Hun har skrevet flere helaftens skuespill og enaktere.

«Se på meg når jeg snakker til deg» har vært spilt ved Rogaland teater og Husets teater i København. «Jeg kan være en annen», skrevet for Den Unge Scenen, spilles ved Rogaland vinter og vår 2021. Høsten 2021 har «Vi er krigere» norsk urpremiere, og fransk oppføring på festivalen La Mousson d´Êté.

 

Les mer og bestill til lesning ved å klikke på titlene nedenfor:

Se på meg når jeg snakker til deg – om løsrivelse, redsel og begjær

Spark*joy – humoristisk monolog hvor en kvinne står til halsen i rot

Jeg kan være en annen – morsom og rørende, polyfonisk ungdomstekst om identitet, skrevet for Den Unge Scenen (DUS)

Jo mere vi er sammen – brutal og humoristisk enakter med fleksibelt antall roller

Monica snakker om «Jeg kan være en annen»

På nettsida til Den Unge Scenen (DUS) kan du se Monica Isakstuen snakke om det å skrive dramatikk versus romaner, og om det å skrive for ungdom, om å skrive om vennskap:

Se filmsnutt med Monica Isakstuen hos DUS (åpnes i nytt vindu)