Lars Vik fotografert av Gisle Hannemyr (2016)

Kulturpris til Lars Vik


Vi gratulerer Lars Vik med Porsgrunn kommunes Kulturpris 2020! Lars er en skuespiller, dramatiker og pedagog som har bidratt sterkt til å utvikle, skape og fremme teater for barn og unge.

Porsgrunns kommunes kulturpris 2020

«Årets mottaker av Porsgrunn kommunes kulturpris kunne ha fått den for lenge siden, mener komiteen. Det var på høy tid at han mottar den anerkjennelsen som denne prisen er. Og det er hans arbeid med teater for barn og unge, og hans formidlingsevne for denne aldersgruppen, som spesielt trekkes fram av priskomiteen.

Vi kjenner ham også som en samfunnsengasjert, tydelig og synlig person i byen – med ulike hatter og roller. Han har markert seg både lokalt, nasjonalt og internasjonalt som både dramatiker og skuespiller. Hans virke som dramatiker har også gitt ham nasjonal plass sammen med bautaer som Thorbjørn Egner, Alf Prøysen og Anne-Cath. Vestly. Vinneren er én av to nålevende dramatikerne som er plukket ut til et 15 bind stort bokverk «Drama for barn – teatrets sjel. Barnedramatikkens historie i Norge.» Det er vi stolte av i hans hjemby Porsgrunn.»

– fra begrunnelsen til komiteen for Porsgrunn kommunes kulturpris

Lars er en av grunnleggerne av Grenland Friteater. Som dramatiker har han blant annet bidratt til Den Unge Scenen (DUS) med stykket Fem umulige minutter.

Manus av Lars Vik

Ved å trykke på lenken nedenfor finner du alle manusene skrevet av Lars Vik som foreløpig finnes i basen til Dramas. Trykk på tittel for å lese mer om det enkelte teaterstykket. På manussida kan du også bestille manuset til lesing eller fremføring.

Her finner du manusene av Lars Vik