Illustrasjon: Barneteater og musikkteater

Løven, heksa og klesskapet – med og uten musikk


«Narnia» eller «Løven, Heksa og klesskapet» er et av teaterstykkene Dramas ofte får spørsmål etter. Historien om de fire søsknene som blir sendt ut på landet under andre verdenskrig og som finner en portal til en annen verden i et klesskap, har trollbundet generasjoner av barn. Klassikeren skrevet av C.S.Lewis finnes her i to godkjente dramatiseringer, med og uten musikk.

De fire søsknene Lucy, Susan, Peter og Edmund bor hos en eldre professor under andre verdenskrig. Hans hus er ikke helt alminnelig, og gjennom professorens klesskap kommer de fire søsknene inn i det forunderlige riket Narnia. En forbannelse gjør livet surt for rikets innbyggere. Barna må bekjempe den onde heksen og slår seg sammen med løven Aslan i den ubarmhjertige kampen.

Barne- og ungdomsteater

En flott oppgave for det teatret som har de tekniske mulighetene for å produsere en stor familieforestilling.

Diverse statister: Stygge skapninger, kjemper, varulver, ånder, zombier, orker, troll, minotaurer, kentaurer, slemme, grusomme spøkelser, (...) steinstatuer

Les mer og bestill manuset her:
Løven, heksa og klesskapet (barne- og ungdomsteater)


Musikkteater-versjonen

Denne krever omfattende orkesterbesetning.

Rollelista inkluderer Hr Tumnus – en faun, to hvite reinsdyr, Dvergen, heksa Hvit, turister, Beveren, Fru Bever, Maugrim, en ulv, julenissen, to ekorn, et ekornbarn, en satyr, en gammel rev, Aslan, en stor løve, dryader, najader, kentaurer, en enhjørning, en ørn, to leoparder, en hjort, heksas vesener, en ulv, statuer, kjempen Rumblebuffin, en ekstra løve.

Les mer og bestill manuset her:
Løven, heksa og klesskapet (musikkteater)

Begge utgavene har 120 minutter spilletid.