Logo «Our House»: Music Theatre International (MTI) Europe

Madness-musikalen «Our House» på norsk


Ungdomsmusikal der musikken til den legendariske ska-/popgruppa Madness akkompagnerer historien om hvordan 16-årige Joes valg kan føre livet hans i to ulike retninger. Mulighet for mange statister!

«Our House» er basert på musikk og tekster av Madness og en sang, «It Must Be Love», skrevet av Labi Siffre. Musikalen er dramatisert av Tim Firth, og Leif-Inge Jakobsen har oversatt den til norsk.

Historien følger Camden-gutten Joe Casey, som på sin 16-årsdag tar med seg drømmejenta, Sarah, på sin første date. I et forsøk på å imponere henne, bryter Joe seg inn på en byggeplass. Når politiet dukker opp, tvinges han til å ta en avgjørelse, og her splittes historien i to. Vi følger Good Joe som blir og overgir seg til politiet, og Bad Joe som flykter fra politiet, og lar Sarah bli igjen.

«Our House» følger de to veiene som Joes liv kunne tatt den skjebnesvangre kvelden. Den ene veien betyr en kriminell løpebane og sosial utestenging, og den andre veien betyr at han vil miste jenta han elsker.

Musikalen hadde premiere på The Cambridge Theatre i London i 2002, og vant Olivier-prisen for Best New Musical 2003, og har siden vært på turné både nasjonalt og internasjonalt til stor anerkjennelse. Noen kritikere har kalt showet det britiske svaret på «Rent», Jonathan Larsons rockopera.

Du kan lese mer og bestille Our House til gjennomlesning eller fremføring!

Ønsker dere å sette opp musikalen, søker dere om fremføring for den norske oversettelsen via Dramas og for originalverket via Music Theatre International (MTI) Europe.

23.03.2018