Dramas vinker farvel til abonnement. Å bestille manus til lesing er blitt gratis for alle som registrerer seg.

Manus til lesing er nå gratis!


En god nyhet: Fra 2022 er det gratis å bestille manus til lesing fra Dramas! Vi ber fortsatt nye brukere om å registrere seg og organisasjonen (teatergruppa, skolen eller privatpersonen). Husk at skal dere spille en forestilling, må dere fortsatt søke om fremføring og betale royalties.

Gratis lesing – men fortsatt royalties ved fremføring

MEN

1) Vi ber dere fortsatt om å registrere organisasjon (teatergruppe, skole, eventuelt privatperson), sånn at vi beholder strukturen i systemet vårt. Den som registrerer organisasjonen blir administrator og kan legge til flere brukere som får tilgang til å søke om manus til lesing eller fremføring på vegne av organisasjonen.

Og sjekk fakturadressen, fordi:

2) Dere må fortsatt søke om fremføringsrett og betale royalties via Dramas, sånn at rettighetshaver får vederlag for bruken av verket sitt. Vi trenger derfor oppdatert kontakt- og fakturainformasjon.

Allerede registrert?

Dere som fra før er registrert, trenger ikke å endre noe. Alle organisasjoner som har hatt abonnement i Dramas (siden 2018) har fortsatt tilgang. Administrator trenger ikke lenger å fornye abonnementet årlig, men kan redigere fakturaadresse og brukere på Min side/fanen Organisasjon. På Min side kan du som bruker også se hvilke organisasjoner du har tilgang til.

Ny i Dramas?

Er du ny i Dramas, må du registrere personbruker og organisasjon og opprette tilgang. Som administrator kan du legge til flere brukere som skal ha tilgang, via Administrer brukere. Er du tilknyttet en teatergruppe eller skole, er sjansen stor for at din organisasjon allerede ligger i systemet. Da kan du gjerne kontakte din leder eller oss i Dramas, så knytter vi din bruker sammen med teatergruppa eller skolen.

Nyhetsbrev fra Dramas

For å holde deg informert om nye manus og annen relevant informasjon om manus og rettigheter fra Dramas, kan du på Min side nå markere at du ønsker å få tilsendt nyhetsbrev fra Dramas. Vi kommer ikke til å spamme deg med e-post, men ønsker å tilby god informasjon om tjenestene våre, når vi nå åpner opp for flere brukere. Meld deg på!

Finne manus

I søkefeltet på forsida kan du søke på tittel, emneord eller hva du vil i tittelfeltet (det er et fritekstsøk!) eller lete i ulike kategorier. I tillegg kan du finne oppdateringer om nye manus i toppmenyen Nyheter. Sjekk også ut samlesidene for Nye manus i Dramas og for manus fra Den Unge Scenen (DUS). Generelle søketips finner du her.

Spørsmål?

Har du trøbbel med å få tilgang eller savner et manus – si fra! Vi tar imot spørsmål og innspill. Haster det med manus, send oss en e-post.