Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

Nytt manus: Elise i trollenes verden


«Elise i Trollenes Verden» er en nyskrevet familiemusikal med humor, sang og dans, og med klimautfordringer som gjennomgående tema.

En vinterdag faller Elise ned i en tunnel i hagen og havner i Trollenes Verden. Her bor tusseladdene, som er blide og vennlige troll, rimtussene, som er forfengelige troll, og dovregubbene, som er store og sterke troll. Trollene kommuniserer dårlig sammen, og alle utnytter naturressursene grovt. Elise og trollene opplever noen kraftige vindkast, og tusseladdene forteller at dette plutselig startet for en liten stund siden, og at det skjer stadig oftere. Vinden er så kraftig at flere tusseladder har blåst bort og fortsatt er savnet. Elise og trollene legger ut på en reise for å finne ut hvor vinden kommer fra.

Forestillingen er tilrettelagt for aldersgruppen 8-12 år. Manuset er preget av forholdsvis korte replikker, korte scener og mye humor. Det er skrevet musikk spesielt til forestillingen som finnes på Soundcloud. Sangene er skrevet etter strenge rimskjema og har melodier som ligger i et passende stemmeleie for målgruppen. Viktigst av alt er det at sangene er fengende, lette å lære seg, og lette å fremføre.

Antall roller kan tilpasses etter behov. 8-17 er veiledende antall roller.

«Elise i Trollenes Verden» ble første gang fremført av Oslo Kulturfabrikk i Grefsen kultursal høsten 2017. Det var et samarbeid mellom flere grupper som hadde øvd inn hver sin del av stykket. Deltakerne var i alderen 5-14 år.

Les mer og bestill manuset til gjennomlesning eller fremføring ved å trykke på lenken:

Elise i Trollenes Verden

På manussiden finner du lenke til musikken på Soundcloud.