Foto fra forestillingen med Skedsmo Amatørteater: Elling Krohn. Forfatterportretter av Håkon Thorstensen Nielsen og Thomas Gunnari Røtting brukt med tillatelse.

Nytt manus i Dramas: Folkeeventyrene – The Musical


«Folkeeventyrene – The Musical» av Håkon Thorstensen Nielsen og Thomas Gunnari Røtting er en lettere absurd og humoristisk reise med de kjente og kjære figurene vi kjenner fra Asbjørnsen og Moes eventyr, pakket inn i et herlig musikalsk univers.

Asbjørnsen og Moe trenger en bestselger, og de trenger den nå. Kommer de ikke snart opp med noe som selger, så er det kroken på døra. På jakt etter inspirasjon og de virkelig gode historiene legger de derfor ut på en reise ut i landet og blir etter hvert kjent med Espen Arne. En fyr med møkk i trynet og rød hjelm på hodet, som nettopp har fått brev fra kongen.

Stykket finnes nå hos DRAMAS i både lang og kort versjon. Rollene kan fint spilles på tvers av kjønn og alder, og kan spilles av et ensemble på alt fra 16 til 80 skuespillere. Det finnes både noter for en orkesterbesetning på 13 og singback til verket.

Ved behov kan man kontakte SKAT (Skedsmo amatørteater) for leie av kostymer og scenografi. De sitter på 300 nydesignede kostymer og full scenografi fra urfremføringen i mai 2022.

Les mer om Håkon og Thomas sin reise fra idé til ferdig manus med musikk på nettsida til Norsk Amatørteaterforbund (NATF):

Fra fet idé til gigantproduksjon

Flere bilder og bakgrunnsstoff finner du også på stykkets egen facebookside

 

MEN HUSK! Bestill manus til lesing og fremføring fra Dramas: 

Folkeeventyrene – The Musical (120 min.)

Folkeeventyrene – The Musical (100 min.)

 

Se også andre manus skrevet av Håkon

og

Snødronningen, som Thomas også har komponert musikken til