Plakat fra Lillestrøm kulturskoles oppsetning. Foto: Herman Jørgenrud.

Nytt manus: Jakten på den forsvunne diamant


Fra Herman Jørgenrud og Henrik Mosnes kommer en ny morsom, leken og gal musikal. «Jakten på den forsvunne diamant» er et stykke fullt av humor, forviklinger og sang, skrevet for teatergrupper med mange barn. Plakaten viser elever ved Lillestrøm kulturskole.

Kappløp og forviklinger

Året er 1935 og den kjente sceneprodusenten Lee Adams har nettopp fått vite at hans kjære onkel, Arty Adams er sporløst forsvunnet. Arty var sist sett på kroa «Den lille Yeti» i Himalaya, og Lee bestemmer seg for å ta opp jakten på sin onkel.

Vel fremme i de høye fjellene finner Lee sin kjære onkel. Det viser seg at Arty er på leting etter en bortgjemt edelsten, nemlig den forsvunne diamant. Men han er langt fra den eneste som leter etter stenen.

Jakten på den forsvunne diamant er nå i gang, og det hele blir et kappløp for Arty og hans venner mot de onde skurkene. Gjennom sandfylte pyramider, farlige båtturer, overgrodde jungler og mystiske templer baner de sin vei. Men vil de klare å lure de slemme bandittene og finne den forsvunne diamant først?

Noter, musikk og roller for mange barn

Denne morsomme, lekne og gale musikalen har sju fengende sanger med både sambarytmer og eksotiske toner. Det finnes lydfiler med dataprodusert komp, både med og uten ledemelodi. Noter med besifring, tekst og melodi.

Musikalen er full av humor, forviklinger og sang og er skrevet for grupper med mange barn. Man kan lett legge til/ legge sammen eller ta bort tekst for å få den mer tilpasset til deres gruppe.

Erfaringer: Variert tematikk og musikk

Elevene ved Lillestrøm kulturskole likte veldig godt at stykket har så mye variasjon, sier Herman Jørgenrud.

– Vi befinner oss både på en musikalscene i England, en bar i Himalaya, pyramidene i Egypt, på et cruiseskip over Atlanterhavet, solfylte Rio og i den dypeste jungelen. Det betyr jo også at musikken er veldig variert med både sambarytmer, eksotiske afrikanske toner og musikalske show-nummer. 

 

Les mer og bestill manuset til gjennomlesning eller fremføring:

Jakten på den forsvunne diamant