Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

Nytt manus: Robin Hood redder England


«Robin Hood redder England» er en nyskrevet musikal basert på legendene om Robin Hood. Forfattere er Torgeir Kristiansen og Hanne Solveig Kvislen, og sistnevnte har også komponert musikken.

Prins Johan har tatt over styringen av England mens kongen er utenlands. Prinsen har to sheriffer som samler inn skatter og plager folket, og det innføres stadig nye skatter og regler. Robin Hood er ei jente som lever i skogen sammen med gjengen sin. På listig vis lurer de til seg penger sheriffene har tatt fra folket og gir dem tilbake til deres rettmessige eiere. En dag bestemmer prinsen seg for at han vil gifte seg med den snille jenta Marion. Hvordan skal Robin Hood og gjengen redde Marion og landet fra prins Johans klør?

Forestillingen er tilrettelagt for aldersgruppen 8-12 år. Manuset er preget av forholdsvis korte replikker, korte scener og mye humor. Det er skrevet musikk spesielt til forestillingen som finnes på alle strømmetjenester. Sangene er skrevet etter strenge rimskjema og har melodier som ligger i et passende stemmeleie for målgruppen. Viktigst av alt er det at sangene er fengende, lette å lære seg, og lette å fremføre.

Hør musikken på Spotify

 Antall roller kan tilpasses etter behov. 13-19 er veiledende antall roller.

«Robin Hood redder England» ble første gang fremført av Oslo Kulturfabrikk på Vålerenga skole våren 2018. Forestillingen har blitt satt opp mange ganger, til stor glede for både instruktører og elever. 

Les mer og bestill manuset til gjennomlesning eller fremføring ved å trykke på lenken:

Robin Hood redder England