Elever ved Steinerskolen i Ås, foto brukt med tillatelse. Foto: Julius Maske.

Nytt manus: #torsbrudeferd


En komedie basert på norrøn mytologi: Tor med hammeren våkner i en grisebinge. Han har mange tømmermenn, men ingen hammer. Tor og Loke oppsøker Frøya, som har 200 millioner følgere på Insta, for å låne fjærhammen hennes.

Fra Eric Winther og Steinerskolen i Ås har Dramas fått manuset #torsbrudeferd.

Tor med hammeren våkner i en grisebinge. Han har mange tømmermenn, men ingen hammer. Tor og Loke oppsøker Frøya, som har 200 millioner følgere på Insta, for å låne fjærhammen hennes. Loke bruker den til å fly til jotnen Trym, som forøvrig har startet med hundedressur – nå med ropert, bøsse og gevær.

Loke vender tilbake til Åsgard med nyheten om at Trym har hammeren og at han vil ha Frøya som betaling. Tor tror det blir en smal sak å overtale Frøya til å gifte seg med Trym. Kvinner skal jo, ifølge ham, gjøre som menn sier, men han krymper seg når han mottar en skyllebøtte av den alltid hardtarbeidende influnceren og bloggeren Frøya. Tor nekter å bli kledd opp i kvinneklær, det sårer hans mannlige ego, mener han. Når han får vite hvor tøff alle kommer til å synes at han er, når han har reddet verden fra undergang, lar han seg overtale likevel. Trym tilbyr klassisk prompekonsert i bryllupet sitt, mens Tor får så mye oksestek og mjød at han rent glemmer bort hvorfor han er der. Men Loke holder i trådene og sørger for at bryllupet går av med et smell.

Iscenesetter står fritt til å gjøre endringer i manus.

Premieren på #torsbrudeferd var våren 2020 i gymsalen ved Steinerskolen i Ås. Det var elevene i 8. og 9. trinn som var skuespillere. Musikk ble benyttet, særlig i sceneoverganger. Koronasituasjonen krevde en del restriksjoner på publikumsplassering og antall. Elevene spilte to forestillinger. Prøveperioden var ca 4 uker.

Roller for 12 ungdommer. Kjønn er ikke viktig, jenter kan spille gutteroller og vice versa, men morsomst blir det hvis en gutt spiller rollen som Tor. Antall roller kan variere.

Bestill manuset her:

#torsbrudeferd