Plakat: Sofie Charlotte Gerhardsen. Foto av Anna Vestrheim, Christiane Rønnevig og Terra Marin Sjule Marken i BærMuDa Ungdom: Charlotte Fjell Lindman

Nytt manus: Virkeligheten er for tapere


Agnes føler seg utenfor både hjemme og på skolen. Hun er ikke klar for ungdomstidens sosiale press og velger heller å leve i fantasiens og bøkenes verden, med helter og magi. Charlotte Fjell Lindman har skrevet et stykke for ungdomsteater som utforsker både det seriøse og det fantasifullt lekne.

Stykket handler om muligheten fantasiverdener gir for å flykte fra virkeligheten. Virkeligheten tar allikevel igjen Agnes og konfronterer henne.

Dette er et stykke der skuespillere og regissør får utforske både det seriøse og det fantasifullt lekne. Stykket gir aktørene mulighet til både å jobbe med de såre dialogscenene og samtidig de store scenene med masse fantasi.

Det trengs ikke mye scenografi for å kunne gjennomføre forestillingen, det er mulig å eksperimentere med lyd og lys for å skape de forskjellige verdenene i stykket.

Manuset har en fleksibel rolleliste. Originalt ble forestillingen spilt med en gruppe på 8 aktører i alderen 13-18 år. Det finnes utfordringer for flere aldersgrupper i stykket.

«Virkeligheten er for tapere» hadde urpremiere høsten 2020 på Lille Scene, Sandvika Teater.

Bestill manuset til gjennomlesning eller fremføring fra manussiden:

Virkeligheten er for tapere


God lesning!