Foto: privat, brukt med tillatelse

Regine Folkman Rossnes


I en tid som krever avstand mellom folk, også på scenen, er det naturlig å hente fram monologformen. Regine Folkman Rossnes har skrevet flere korte monologer og ett lengre manus som du finner i basen til Dramas. Relasjoner er et gjentakende tema i tekstene. Les om hva som driver Regine til å skrive, og om hennes nyeste manus: «Kjeks og singelliv».

Livet, samtiden og relasjoner

Dramas har flere manus skrevet av Regine Folkman Rossnes i basen. Manusene finner du lenker til lenger ned. Det nyeste er Kjeks og singelliv, en monolog om å prøve å finne kjærligheten på matbutikken.

Vi spurte hva som inspirerer Regine til å skrive dramatikk, og hva hun ønsker å fortelle. Hun svarte:

«Jeg har så mye i hodet, at jeg er nødt til å skrive tekst. Livet innebærer mye, og jeg ønsker å bruke mine og andres erfaringer til noe produktivt. Ikke minst å speile samtiden.

Relasjoner er en gjentakende tematikk i mine tekster. Hvor godt kjenner man egentlig seg selv og andre mennesker rundt seg? Hvem blir man når man møter utfordringer i livet?

Mental og fysisk helse er viktig å snakke om. Noen av tekstene mine håper jeg vil skape debatt. Enkelte håper jeg vil få folk til å le. Andre håper jeg kan få folk til å føle seg mindre alene.»

 

Regine er en av dramatikerne som har fått tekstene sine utgitt gjennom Unge Viken Teater sin satsning Ung Tekst. Les mer om Ung Tekst hos Dramas, eller kontakt Unge Viken Teater for å få et gratis eksemplar.

Manus av Regine Folkman Rossnes


Uttrykksløs
monolog (2018)

Stå opp! Rapid Response Play (2018)

Blottlagt skuespill med blanding av dialoger og poetiske monologer (2018)

Avtrykk monolog (2019)

Et voksenliv monolog (2019)

Prøvelse monolog (2019)

Rødt lys monolog (2020)

Kjeks og singelliv (2021)