Foto: Norsk Amatørteaterforbund

Styremedlem: Janne Aasebø Johnsen


Nå i førjulstida presenterer vi vårt eget styre, som siden 2020 er sammensatt med utgangspunkt i hvert enkelt styremedlems kompetanse. Janne Aasebø Johnsen har hatt og har mange roller. Hun er dramatiker, forfatter, prosjektleder og forlegger. Dessuten har hun ti års erfaring med å søke om rettigheter og lesetillatelse på scenetekster. Og hun er styremedlem i Dramas.

– Hva slags erfaring, kompetanse og engasjement har du med deg inn i Dramas-styret?
– Jeg har vært med i Lillehammer amatørteater i nesten 25 år og har de ti siste årene vært ansvarlig for at vi har rettigheter og lesetillatelse på manus. Jeg har vært med i mange produksjoner og sett at sceneteksten er kjernen i enhver oppsetting.

Dessuten har jeg vært forfatter siden 2004. I 2011/2012 fikk jeg delta på scenetekstutdanning gjennom NBU, NBI og Dramatikkens hus. Siden den gang har jeg skrevet 13 skuespill og jeg er fast dramatiker for Kulturhjerte.

– Hvilken amatørteaterforestilling er den beste du har sett?
– Det er vanskelig å velge ett stykke – for det er faktisk noe fantastisk med alle stykkene jeg har sett. Det stykket jeg har sett flest ganger er Reisen til julestjernen.

– Har du et favorittstykke?
– Det må bli Under Milk Wood av Dylan Thomas. Les det manuset! Og sett det opp!

– Så er det snart jul. Har du noen juleteater-opplevelse å dele?
– Midt i koronatiden satt Teater Leven opp stykket «Josef kupper jula». De setter opp det samme stykket i år, så det er bare å løpe til romjulsforestilling. Husk munnbind.

– Har du noe juleønske?
– Tid til å skrive.

– Og juleønske for de som spiller amatørteater i Norge?
– At vi skal slippe å måtte avlyse flere forestillinger.

 

Janne har skrevet flere manus som du finner hos Dramas. Klikk på lenken for å lese om dem:

Manus i Dramas av Janne Aasebø Johnsen