Foto av Tor Åge Bringsværd: Roger Pihl. Illustrasjon fra boka «Tambar på hyttetur» av Tor Åge Bringsværd og Lisa Aisato, utgitt på Gyldendal Norsk Forlag

TAMBAR – en trollete familieforestilling


Fra Tor Åge Bringsværd har Dramas fått manuset Tambar. Trollet Tambar er kjent for mange fra billedbokserien utgitt på Gyldendal, illustrert av Lisa Aisato. Dette barneteaterstykket om toleranse og retten til å være annerledes er helt nytt, og har en fleksibel rolleliste med mange roller.

Trollene er vårt egentlige urfolk. Da menneskene kom, fordrev de trollene til langt inn i fjellheimen. De baktalte dem, gjorde dem til monstre. Men egentlig er trollene akkurat som oss: Noen er snille og noen er slemme. (De fleste er snille).

Menneskene trodde at de hadde greid å utrydde trollene, men trollene finnes fremdeles – midt i blant oss. De har bare gjort seg mindre, kledd seg som mennesker og stappet halen godt ned i buksa! TAMBAR er en slik trollegutt. Han bor i en høyblokk sammen med familien sin: Mamma Dovre og Pappa Dovre. Det er Tambar og hans venninne Gurine stykket handler om.

Vi kan nå også tilby musikk til Tambar skrevet av Øyvind Denstad, som har laget alle lydbøkene til Karsten og Petra. Det er også Øyvind som har laget melodiene til sangene Bringsværd har skrevet for lydbøkene om Tambar (alle tolv bøkene er lest inn av Hanne Dahle).


Trykk på lenken for å komme til manussiden, der du kan bestille Tambar til lesning eller fremføring:

TAMBAR – en trollete familieforestilling