Illustrasjon: Faksimile fra Akers avis, Groruddalen i 2010. Tegning av Linda Torgersen.

Trollungen Banti – en barnemusikal


Hva skjer når en trollunge fra jotnefjellet starter på en vanlig menneskebarneskole? Vi følger trollungen Banti fra første skoledag og gjennom noen vanskelige situasjoner. Banti er veldig annerledes enn menneskebarna. Men på tross av mobbingen klarer han med blant andre Trollmannens hjelp å stå sterk.

Moralen i denne historien vil nok være tydelig for de fleste. Man skal respektere og akseptere andre selv om de har en annen bakgrunn eller ser litt annerledes ut enn en selv. Men man skal også kunne sette grenser for hva som er riktig og galt, i tillegg til at det er lov å holde seg vekk fra barn eller voksne som ikke respekterer disse grensene.

En barnemusikal om annerledeshet og mobbing

Linda Torgersen skrev «Trollungen Banti» da hun bodde på Holmlia i 2021. Lokalmiljøet var rystet etter mordet på Benjamin Hermansen. Som ledd i et prosjekt om integering, samhold og selvfølelse skrev Linda stykket, som først ble fremført av barn fra Holmlia som en enakter for de minste.

I 2010 ble stykket fremført på nytt på Holmlia i regi av Arnold Petersheim. Ensemblet ble invitert til NRK Super og stykket ble satt opp flere steder i landet.

Det finnes musikk og sing back til stykket. Komponister er Linda Torgersen, Haakon Graf, Kjell Ivar Vestrom, Toril Ingeborg Nybrott, Terje Mårstad og Paw Wester Kristensen. Man kan kontakte forfatter Linda Torgersen ved ønske om tilpassing av stykket.

Les mer om stykket og bestill manus til lesing eller fremføring:

Trollungen Banti