Send inn manus og noter


Er du dramatiker, oversetter eller komponist og ønsker at Dramas skal formidle ditt manus, noter eller musikk? Ta kontakt med oss!

Dramas er både interessert i teaterstykker som tidligere har vært oppført ved profesjonelle teatere, og manus skrevet av eller for amatørteatergrupper. Vi vurderer også manus som ikke tidligere har vært oppført.

Kontakt oss gjerne hvis du har tips om gode manus og notemateriell!

 

Hvordan sende inn manus og noter til Dramas

Send oss manus og eventuelle noter i Word- eller PDF-format via e-post, med utfylte skjemaer vedlagt. Du hører da nærmere fra oss.

Skjema for nye manus fyller du ut for hvert manus/notesett.

Rettighetshaverskjema trenger du bare å fylle ut én gang.

Dramas ønsker å gi god informasjon til rettighetshavere, og ber deg sørge for at vi har oppdatert kontaktinformasjon fra deg. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe!

Korrekturles manuset

Vi ønsker at du sørger for at manuset er korrekturlest før du sender det til oss for vurdering. Dessverre har ikke Dramas kapasitet til å gjøre en redaksjonell jobb utover å vurdere manuset. Det er veldig nyttig å la en annen korrekturlese din tekst.

Noter

Noter er det fint om du sender som én fil, med sanger i kronologisk rekkefølge.

Hvordan Dramas utbetaler royalty til rettighetshavere

Dramas avregner og utbetaler royalty til rettighetshavere kvartalsvis, basert på egne royaltysatser.

 

Avtale om formidling

Dramas har en avtale om formidling av manusene til medlemmene av Dramatikerforbundet. Er du ikke medlem, inngår vi tilsvarende avtale direkte med opphavsperson/rettighetshaver. Ta kontakt om du har spørsmål rundt betingelser.

Last ned skjemaer i Word-format her:

Skjema for nye manus (docx)

Rettighetshaverskjema (docx)