Registrer deg som bruker


For å bruke tjenestene til Dramas, må du lage din egen bruker for å logge inn, registrere organisasjonen (teatergruppa/skolen) og bestille/få tilgang til et aktivt abonnement. Her får du svar på det du lurer på.

1) Registrere bruker på dramas.no

Første skritt for å bruke tjenestene til Dramas er å opprette en personbruker for innlogging.

E-postadressen er brukernavnet, passordet velger du selv. Opprett bruker her

2) Registrere organisasjon

Etter registreringen av din personlige bruker for innlogging på dramas.no, ønsker vi at du registrerer organisasjonen du tilhører – for eksempel en amatørteatergruppe, en skole/kulturskole eller en frigruppe.

Registrerer organisasjonsnummer (9 siffer uten mellomrom) hvis dere har et. (Ønsker dere elektronisk faktura/EHF, er det org.nummeret til den betalende enheten som skal registreres.)

Har din organisasjon allerede et abonnement?
Får du beskjed om at organisasjonsnummeret allerede er registrert hos Dramas, ber vi deg kontakte leder/administrator for din organisasjon, eller Dramas, for å få tilgang til det eksisterende abonnementet.

Er du ikke tilknyttet en organisasjon – eller er tilknyttet flere – og ønsker et abonnement for å bestille manus til lesning?

Det går fint å registrere en organisasjon på Min side og kalle den «Petra leser manus» eller lignende. La da feltet «organisasjonsnummer» stå helt tomt.


Sjekk fakturaadresse

Pass på å registrere riktig fakturaadresse. Er det kommunen som skal ha fakturaen? Skal dere ha EHF-faktura, ber vi deg sende detaljer om dette (org.nr. for fakturering og ønsket referanse) via epost til manus@dramas.no.


3) Abonnement (kr 300,- for 12 mnd)

For å kunne bestille manus til gjennomlesning må du ha tilgang til et gyldig abonnement. Det koster kr 300,- for 12 måneder.

Logg inn, gå til Min side, velg fanen Organisasjon og Se detaljer (eller Registrer ny organisasjon) og Kjøp abonnement.

Abonnementet kan betales med kort eller faktura (fakturagebyr kr 50,-).

NB: Royalties tilkommer etter fremføring og inngår ikke i abonnementet.


Flere brukere per organisasjon

Administrator (den som bestiller abonnementet) kan legge til 5-10 brukere som kan bestille manus til lesning og fremføring på vegne av organisasjonen.

Logg inn, gå til Min side, velg fanen Organisasjon, trykk på Se detaljer og Administrer.

Legg inn e-postadressene til de som skal ha tilgang. De vil få en e-post om å opprette bruker for å logge inn.

Tilgang til abonnement

Har du fått en e-post om at du har fått tilgang til et abonnement som din administrator har bestilt? Da er det viktig at du oppretter en bruker eller logger inn med e-postadressen du fikk varsel til. På Min side ser du hvilke organisasjoner du har tilgang til å bestille manus på vegne av.

Glemt passord og brukernavn til brukerkonto

Brukernavnet er den e-postadressen du oppga da du registrerte deg. Velg Glemt passord og skriv inn brukernavnet ditt. Hvis du er registrert bruker hos Dramas, vil du etter kort tid motta en e-post slik at du kan nullstille passordet ditt.  Mottar du ingen e-post, eller har du ikke tilgang til brukernavnet ditt, må du registrere deg på nytt.

Hvordan bruke dramas.no

Som registrert bruker med abonnement på dramas.no kan du søke om manus til lesning og om manus til fremføring. For å finne manus søker du i vår manusdatabase. Klikk på manustittel, så får du mulighet til å bestille det til lesning eller fremføring.

Endre administrator for organisasjonen

Har dere ny administrator, eller behov for å endre på e-postadressen til administratoren? Dette hjelper vi dere med, send e-post til manus@dramas.no.

Les også

Søk om manus til lesning
Søk om manus til fremføring
Finn manus