Slik finner du manus


Nyttige tips når du søker etter manus hos Dramas

Søkefeltet
I søkefeltet på forsiden kan du søke på tittel, forfatter, stikkord, roller eller kategori for å finne teaterstykket som passer til din teatergruppe.

Ved å klikke på manustittelen ser du all tilgjengelig informasjon om teaterstykket og kan bestille manuset til lesning eller fremføring.

Frisøk
Tittel-feltet fungerer også som frisøk i manusomtaler og stikkord. Prøv gjerne å søke på ord eller emner du er interessert i, for eksempel ungdom, sjalusi, farse eller noe helt annet. Unngå å skrive eller spesifisere for mye, så får du flere treff.

Søketips
Søkefunksjonen tar ikke høyde for ulike skrivemåter eller skrivefeil. Søk gjerne på deler av tittelen for å få treff. Ser du etter «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» kan du for eksempel søke på «Hakkebakkeskogen» eller «Klatremus», mens «Hakke bakke» dessverre ikke gir treff. På samme måte kan det være lurt å søke bare på etternavnet til en forfatter, for å sikre at du får treff.

Rolleantall
Å søke med «antall roller» kan være nyttig. Men vær oppmerksom på at det også kan begrense antallet relevante treff du får. Mange av manusene har et omtrentlig antall roller (10-20) med valgfritt kjønn og alder. Dette er ofte oppgitt i merknadsfeltet.

Manus-ønsker
Finner du ikke manuset du ser etter? Kontakt oss, kanskje vet vi hvorfor stykket ikke er tilgjengelig, eller vi kan hjelpe deg med et alternativ.

Dramas tar gjerne imot tips! Ofte kan vi skaffe manuset du ønsker deg.

 

Søk etter manus her