• Foto av en bunke med bøker som dokumenterer Hugin/Munin-prosjektet. Forsidebildet er fra forestillingen «Plastelinabrann og skyldklump i magen» av Maria Petronella Muri Nygren, fremført av Strømmen barne- og ungdomsteater i Helsingfors april 2023. Foto: Frida Lönnros

  «Dette er vårt stykke»

  Hvordan skrive gode teatermanus for barn? Her er en gave til deg som er interessert i teaterstykker for barn og unge: metodeboka om manusprosjektet Hugin/Munin, der Janne Aasebø Johnsen har skrevet og vært redaktør. Her får du et innblikk i et samarbeid for å lage teatermanus for og med barne- og ungdomsteatergrupper. Send en e-post til trine@dramas.no og få gratis metodebok!

  Les mer »
 • Foto av Tor Åge Bringsværd: Roger Pihl. Illustrasjon fra boka «Tambar på hyttetur» av Tor Åge Bringsværd og Lisa Aisato, utgitt på Gyldendal Norsk Forlag

  Allsidige Bringsværd

  Tor Åge Bringsværd (f. 1939) har en imponerende bredde i sitt forfatterskap, også som dramatiker. Ser du etter stykker for barn eller drama for voksne: Her kan du finne noe. I Dramas’ nyeste manus fra Bringsværd, «Over hekken med Tornerose», har han laget en humoristisk variant av den kjente eventyrprinsessen, med musikk av Øyvind Denstad.

  Les mer »
 • Foto av Niels Petter Solberg under mottakelsen av Bøhrre-prisen på Teaterdagene på Lillehammer i september 2023: Dramas. Foto fra forestillingen «Horisont» brukt med tillatelse.

  Forumteater i Haugesund fikk Bøhrrepris 2023

  Hva er egentlig forumteater? Under teaterdagene på Lillehammer i høst ble årets Bøhrre-pris tildelt Boals forumteater for ungdom, som ble etablert i Haugesund i 2002. Teatergruppa har gjennom mange år produsert forestillinger med tema som angår barn og ungdom: mobbing, ensomhet, kroppspress, ADHD, spisevegring, rasisme, rusmisbruk, selvskading, empati og mer. Her beskriver instruktør og dramatiker Niels Petter Solberg fenomenet forumteater.

  Les mer »
 • Fra forestillingen «Plast» med teatergruppen Titania (Kulturskolan i Gnesta, Sverige) på Hugin/Munin-konferansen i Helsingfors i april 2023. Foto: Frida Lönnroos

  Fem nyskrevne manus for barn og unge

  Dramas har deltatt i et nordisk samarbeid med svenske og finske amatørteaterorganisasjoner om å skaffe flere manus for teatergrupper med barn og unge mellom 9-15 år. Nå er manusene fra Hugin/Munin tilgjengelige fra Dramas. Bestill dem til lesing i dag!

  Les mer »
 • Foto: Rødtvet musikkteater, Oslo Kulturskole, brukt med tillatelse

  Det bruser i sivet - en boblende musikal

  En nyskrevet musikal for barn og unge, med mye humor og fokus på natur og miljø. Det finnes en elv som gjennom tusener av år har gitt Elvefolket muligheten til å dyrke planter og vekster. En dag oppdager de at elva bobler! Dette får de merkeligste konsekvenser for Elvefolket og dyrene langs elva. Det viser seg at andre også har sterke interesser for elva.

  Les mer »
 • Foto av Astrid Hamran Storrusten: Kristin von Hirsch/Dramatikerforbundet

  Nytt manus: Herkules

  Dette er en helt nyskrevet dramatisering fritt basert på myten om Herkules. Hva vil det egentlig si å være en helt? Skal man være stor og sterk, eller er omsorg og lidenskap for de rundt deg like viktig? Stykket ble opprinnelig skrevet for KG-teateret i 2023. Astrid Hamran Storrusten har skrevet et humoristisk stykke som egner seg godt som musikkteater, og hvor det er mulig å tilpasse rollelista.

  Les mer »
 • Logo: Kulturrom

  Søk støtte til utstyr og lokaler fra Kulturrom!

  Visste du at teatergrupper kan søke om støtte til teknisk utstyr eller utbedring av øvingsrom eller scener? Kulturrom skal bidra til at det finnes øvingslokaler og gode tekniske vilkår for fremføring av musikk, dans og teater over hele landet. Neste frist er 1. mars 2024.

  Les mer »
 • Foto fra «Lekekonsulentene» fremført av barneteatergruppa Dramatisterna i Helsingfors, april 2023: Frida Lönnroos. Logo: Hugin/Munin

  «Lekekonsulentene» av Harriet Abrahamsson

  Forestillingen «Lekekonsulentene» spilles av barn for voksne og familier. Barna er spesialister på lek og deler sine erfaringer med de voksne. Publikum får spille scener med barna og delta på en lekeplass. Til slutt får publikum dele sine egne minner. Stykket spilles av en gruppe barn i ulike aldre, de fleste bør være 10-12 år.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Skriveverksted Dramatikk med Dramas. Søknadsfrist 15. oktober 2023

  Skriveverksted Dramatikk med Dramas 2023

  Har du en idé til en forestilling til teatergruppen din? Noe du virkelig brenner for å skrive? Ønsker du å komme i gang med selve skriveprosessen så ideen kan bli til skuespill og forestilling? Nå har du sjansen igjen: Våre erfarne tekstveiledere ønsker velkommen deltakere innen mange ulike amatørteatersjangere. Søk innen 15. oktober, og bli med på skriveverksted over to helgesamlinger!

  Les mer »
 • Illustrasjon: Barneteater og musikkteater

  Løven, heksa og klesskapet – med og uten musikk

  «Narnia» eller «Løven, Heksa og klesskapet» er et av teaterstykkene Dramas ofte får spørsmål etter. Historien om de fire søsknene som blir sendt ut på landet under andre verdenskrig og som finner en portal til en annen verden i et klesskap, har trollbundet generasjoner av barn. Klassikeren skrevet av C.S.Lewis finnes her i to godkjente dramatiseringer, med og uten musikk.

  Les mer »
 • Illustrasjon: vederlag for manus

  Vederlag fra Dramatikerforbundet for kopiering av manus

  I juni 2023 har vi i Dramas sendt ut e-post til noen av våre rettighetshavere om å kontakte Dramatikerforbundet, som trenger kontakt i forbindelse med utbetaling av vederlag fra Kopinor og Norwaco. Har du fått e-post, ber vi deg kontakte Dramatikerforbundet sånn at de kan få utbetalt vederlaget.

  Les mer »
 • Illustrasjon: manus-ikon

  Nye manus i Dramas

  Få en oversikt over noen av de nyeste manusene i Dramas. Fra Arne Lygre kommer «Minnetrilogien», tre enaktere om tap. Vi har fått en godkjent oversettelse av Michael Endes «Momo eller kampen om tiden». Noregs Ungdomslag hyret Olaug Nilssen til å nyskrive Hulda Garborgs «Rasjonelt fjøsstell». Ønsker dere en norsk musikal kan vi anbefale «Folkeeventyrene – The Musical».

  Les mer »
 • Fotografi: Fredrik Elfstrand/Teaterlaget i BUL Oslo i forestillingen «Lady Windermeres vifte» av Osar Wilde. Grafisk produksjon: VOOKAL

  Årsmelding Dramas for 2022

  Hvordan gikk det egentlig med Dramas i 2022? Det ble gratis å bestille manus til lesing, rekordmange søkte om fremføringsrett og vi jobbet med manusutvikling gjennom flere prosjekter. I årsmeldinga kan du også lese hvilke manus som ligger på topp når det gjelder å søke om fremføringsrett.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Hugin/Munin- konferanse i Helsingfors 22.-23. april 2023

  Barneteater-konferanse i Helsingfors

  Helga 22. og 23. april 2023 ble det arrangert en gratis konferanse i Helsingfors om dramatikk for barne- og ungdomsteatergrupper i alderen 9-15 år. Konferansen er en del av det flerårige nordiske samarbeidsprosjektet Hugin/Munin, der formålet har vært å øke antallet manus som passer for teatergrupper med barn og unge.

  Les mer »
 • Foto av Monica Isakstuen: Frank Michaelsen

  Gratulerer med Ibsenprisen til Monica Isakstuen!

  23. mars 2023 ble det kjent at Monica Isakstuen tildeles Den Nasjonale Ibsenprisen for stykket «Dette er ikke oss». Vi følger en familie gjennom et dramatisk døgn der skillet mellom kjærlighet og avsky, sorg og ekstase viskes ut. Hva som er mareritt og virkelighet er ikke alltid åpenbart. Les juryens begrunnelse og bestill manuset fra Dramas!

  Les mer »
 • Foto fra forestillingen med Skedsmo Amatørteater: Elling Krohn. Forfatterportretter av Håkon Thorstensen Nielsen og Thomas Gunnari Røtting brukt med tillatelse.

  Nytt manus i Dramas: Folkeeventyrene – The Musical

  «Folkeeventyrene – The Musical» av Håkon Thorstensen Nielsen og Thomas Gunnari Røtting er en lettere absurd og humoristisk reise med de kjente og kjære figurene vi kjenner fra Asbjørnsen og Moes eventyr, pakket inn i et herlig musikalsk univers. NB: Verket er ikke tilgjengelig for fremføring før etter 1. september 2025

  Les mer »
 • Foto fra forestillingen «Plastelinabrann og skyldklump i magen» fremført av Strømmen barne- og ungdomsteater 2023: Øyvind Wahl

  Intervju med Maria om å skrive manus i dialog med barn

  Les om skriveprosessen til Maria Petronella Muri Nygren, som ble valgt ut som den norske dramatikeren i Hugin/Munin-prosjektet. Med ideer og innblanding fra barna i teatergruppa hun er instruktør for, har Maria skrevet stykket «Plastelinabrann og skyldklump i magen».

  Les mer »
 • Illustrasjon: barn som tar imot applaus

  Hvordan skrive teatermanus for barn og unge?

  Sju skrivetips for deg som vil skrive et teatermanus som faktisk passer for barne- og ungdomsteatergrupper!

  Les mer »
 • Illustrasjon: Faksimile fra Akers avis, Groruddalen i 2010. Tegning av Linda Torgersen.

  Trollungen Banti – en barnemusikal

  Hva skjer når en trollunge fra jotnefjellet starter på en vanlig menneskebarneskole? Vi følger trollungen Banti fra første skoledag og gjennom noen vanskelige situasjoner. Banti er veldig annerledes enn menneskebarna. Men på tross av mobbingen klarer han med blant andre Trollmannens hjelp å stå sterk.

  Les mer »
 • Fra Kattateaterets forestilling i februar/mars 2023: «Så var det ingen flere» av Agatha Christie, oversatt av Guri Paulsen. Foto: Ulrikke Lijing Dedichen Falck

  Kriminelle manus

  I anledning påsken har vi funnet fram noen krim-manus som ligger i manusbasen. Send inn en lesesøknad og fordyp deg i krimsjangeren!

  Les mer »
 • Logo: Hugin/Munin

  Hugin/Munin - et nordisk manusprosjekt for barn og unge 2021-2023

  Leter du etter manus til barne- og ungdomsteatergruppa? Vær så god, her er fem nye manus for barn og unge i alderen 9-15 år! I dialog med målgruppa har svenske, finske og norske dramatikere skapt fem helt ulike teaterstykker. Her finner du humor, alvor og utforskningstrang, i scenetekster om identitet, lek, drømmer, skyld, en hval, bonusfamilier, utrydningstruede dyr, ytringsfrihet, farger, barndomsminner og andre viktige ting.

  Les mer »
 • Foto av Anna Nygren: Eva Cederwall. Logo: Hugin/Munin

  «Verden søker barn som kan redde den» av Anna Nygren

  «Verden søker barn som kan redde den» er et poetisk teaterstykke om VIKTIGE TING. For eksempel fæle søsken, ondskap, navn og utryddingstruede dyr. Manuset er skrevet i samarbeid med barn fra Hudiksvalls Arbetarteater, og passer for barn i aldersgruppen 10 år eller deromkring.

  Les mer »
 • illustrasjon: rettigheter-ikon – paragraftegn

  «Løvenes konge» er ikke tilgjengelig i Norge

  Rettighetene til å fremføre Disney-musikalen «Løvenes konge» er ikke tilgjengelige for norske amatørteatre, skoler og kulturskoler.

  Les mer »
 • Foto av Johanna Thor og Grete Havnesköld: Parlan Wallefelt. Logo: Hugin/Munin

  «Plast» av Johanna Thor og Grete Havnesköld

  På et lite sted i Sverige bor 15-årige Tess med sin helt uforståelige pappa. Etter at mammaen hennes døde har alt blitt forandret mellom dem. Dessuten bor det to «aliens» i huset; en instagram-hekta pest av en stemor og en stesøster som er alt det Tess ikke er. En dag tar stemoren en drastisk beslutning om at familien skal flytte, og alt settes på spill.

  Les mer »
 • Foto av Janne: Norsk Amatørteaterforbund. Logo: Hugin/Munin

  Intervju med Janne om å skrive manus i dialog med barn

  Janne Aasebø Johnsen forteller om skriveprosessen hun har vært gjennom i Hugin/Munin-prosjektet. Hennes scenetekst «Jeg tegner utenfor rammene» er utarbeidet i samarbeid med tre ulike barne- og ungdomsgrupper i Lillehammer.

  Les mer »
 • Foto av Hanne Ramsdal: Carl Christian Lein Størmer. Foto fra forestilling i samarbeid med Westerdals Oslo ACT. Regissør: Martin Lotherington. Skuespillere: Ruben Rosbach, Ole Victor Corral, Stine Indergård, Peder Lauvås, Pernille Persen, Venill Eirin, Mariam Øvsthus Ismaili, Tom Krane Vikestad, Åshild Livsdatter Brinchmann Løvvig, Johannes Ytreberg Meløe

  Nytt manus: Svømmerne /The Swimmers

  Dette stykket er skrevet fritt etter en faktisk hendelse på Tøyenbadet 30. mai 2014. Stykket for øvrig har ingen ting med hendelsen å gjøre. Manuset finnes både på norsk og engelsk.

  Les mer »
 • Foto av barnegruppa fra Vestlandske Teatersenter: Kata Pasztor (brukt med tillatelse. Foto av Kristin Saltkjelvik: privat

  Fra manusvalg til siste applaus

  Det er ikke alltid enkelt å finne manuset som passer deg og din gruppe, i en samling på rundt 3000 manus. Få noen tips fra Kristin Saltkjelvik! Som kunstnerisk konsulent hos Vestlandske Teatersenter (VT) har Kristin gode forutsetninger for å finne riktig manus. Her deler hun erfaringer fra vårens produksjon av stykket «ALICE – veien blir til mens du går deg vill».

  Les mer »
 • Den Unge Scenen (DUS)

  Den Unge Scenen (DUS)

  Den Unge Scenen (DUS) er nyskrevet dramatikk for ungdom, fremført av ungdom. DUS ble opprettet i 2004 for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. Den niende runden – DUS 2020/2021 – ble markert med en digital festival. Her finner du manusene.

  Les mer »
 • Juleteater

  Her finner du en oversikt over manus med juletema, både med og uten musikk, for ulike målgrupper. Finn et kort manus som dere kan jobbe med før jul – eller legg større planer i god tid før neste julesesong!

  Les mer »
 • Foto av Maria Petronella Muri Nygren: Nicolas Tourrenc

  Dramatiker valgt til å skrive manus for barn og unge

  Maria Petronella Muri Nygren er valgt ut som den norske dramatikeren i det nordiske prosjektet for å skrive manus til barn og unge! Vi gratulerer Maria og ser fram til å følge henne og prosjektet videre.

  Les mer »
 • Logo til «Mamma Mia!» er gjengitt med tillatelse fra Music Theatre International (MTI) Europe

  Mamma Mia! er IKKE tilgjengelig for amatører

  Mange ønsker å sette opp den populære musikalen, som nå endelig kan spilles for utsolgte hus på Folketeateret i Oslo. Dessverre er rettighetene altså IKKE tilgjengelig for amatører i Europa. Dramas ønsker å minne om dette, siden vi får meldinger om at Mamma Mia likevel spilles. Det er dessverre ikke tillatt.

  Les mer »
 • Foto: Tine Poppe / Aschehoug

  Gratulerer med Ibsenprisen til Demian Vitanza!

  Demian Vitanza ble med skuespillet «NÅ» vinneren av Ibsenprisen 2022. Stykket er også et av manusene i den nyeste runden til DUS (Den Unge Scenen). Vitanza leker med tid og perspektiv i sine scenetekster. En amatørteatergruppe står på scenen og deler minner fra framtida. Dette bør du lese!

  Les mer »
 • Plakat: Tine Svae/Nesodden Teaterfabrikk

  Nytt manus: Herligville

  «Herligville» er en nyskrevet musikkteaterforestilling om hvordan livet til innbyggerne i Herligville snus på hodet når makten i byen faller i gale hender. Musikken ligger i et godt barneregister med fengende og dansevennlige melodier. Gjennom forestillingsarbeidet jobbes det med temaer som demokrati, samhold, diktatur og opprør.

  Les mer »
 • Foto: Terje Svindseth (Teaterlaget i Oslo BUL)

  Manustips kvinnedag

  Feir kvinnedagen med et manus! Manussamlinga til Dramas er full av sterke kvinner. Skriv «feminist», «kvinnfolk» eller rett og slett «kvinne» i søkefeltet på dramas.no, så finner du et interessant (og kanskje overraskende) utvalg av teater- og kvinnehistorie.

  Les mer »
 • Dramas vinker farvel til abonnement. Å bestille manus til lesing er blitt gratis for alle som registrerer seg.

  Manus til lesing er nå gratis!

  En god nyhet: Fra 2022 er det gratis å bestille manus til lesing fra Dramas! Vi ber fortsatt nye brukere om å registrere seg og organisasjonen (teatergruppa, skolen eller privatpersonen). Husk at skal dere spille en forestilling, må dere fortsatt søke om fremføring og betale royalties.

  Les mer »
 • Plakat fra Lillestrøm kulturskoles oppsetning. Foto: Herman Jørgenrud.

  Nytt manus: Jakten på den forsvunne diamant

  Fra Herman Jørgenrud og Henrik Mosnes kommer en ny morsom, leken og gal musikal. «Jakten på den forsvunne diamant» er et stykke fullt av humor, forviklinger og sang, skrevet for teatergrupper med mange barn. Plakaten viser elever ved Lillestrøm kulturskole.

  Les mer »
 • Logo for «Annie» brukt med tillatelse fra Music Theatre International (MTI) Europe

  Ny oversettelse: Annie jr.

  Endelig kan Dramas tilby en godkjent, norsk oversettelse av junior-versjonen av «Annie»! Den kjente musikalen ble skapt i 1977, og mange kjenner Annie fra filmen fra 1982. Bestill manuset til gjennomlesning i dag!

  Les mer »
 • Plakat: Sofie Charlotte Gerhardsen. Foto av Anna Vestrheim, Christiane Rønnevig og Terra Marin Sjule Marken i BærMuDa Ungdom: Charlotte Fjell Lindman

  Nytt manus: Virkeligheten er for tapere

  Agnes føler seg utenfor både hjemme og på skolen. Hun er ikke klar for ungdomstidens sosiale press og velger heller å leve i fantasiens og bøkenes verden, med helter og magi. Charlotte Fjell Lindman har skrevet et stykke for ungdomsteater som utforsker både det seriøse og det fantasifullt lekne.

  Les mer »
 • Elever ved Steinerskolen i Ås, foto brukt med tillatelse. Foto: Julius Maske.

  Nytt manus: #torsbrudeferd

  En komedie basert på norrøn mytologi: Tor med hammeren våkner i en grisebinge. Han har mange tømmermenn, men ingen hammer. Tor og Loke oppsøker Frøya, som har 200 millioner følgere på Insta, for å låne fjærhammen hennes.

  Les mer »
 • Illustrasjon: An Hryvtsova

  Nytt manus: Tidsmaskinen

  Hva får du når «Back to the Future» møter «This Is Spinal Tap»? En musikal med ellevill moro over flere tiår! «Tidsmaskinen» av Hanne Solveig Kvislen passer til musikkteatergrupper med barn og ungdom i alderen 9-13 år.

  Les mer »
 • Sofie Due Rinde og Henrik Rinde Sunde i «Andungen», produsert av TeaterAgentene med regi av Margrethe Beck Heien. (Foto: Cecilie Due)

  Nytt manus: Andungen

  Cecilie Due har laget musikkteater for de yngste med varm humor og morsomme karakterer. «Andungen» handler om utestengelse, om en snill mor og om en god venn.

  Les mer »
 • Manus fra Hans Rotmo

  Endelig kan vi tilby Hans Rotmos elleville, men også tankevekkende, dramatiske verker i Dramas. Rotmo har skrevet verk i mange forskjellige sjangere for scenen, ikke uten et underliggende alvorlig budskap.

  Les mer »
 • Foto: privat, brukt med tillatelse

  Regine Folkman Rossnes

  I en tid som krever avstand mellom folk, også på scenen, er det naturlig å hente fram monologformen. Regine Folkman Rossnes har skrevet flere korte monologer og ett lengre manus som du finner i basen til Dramas. Relasjoner er et gjentakende tema i tekstene. Les om hva som driver Regine til å skrive, og om hennes nyeste manus: «Kjeks og singelliv».

  Les mer »
 • Nytt manus: Kabelkatastrofe

  «Kabelkatastrofe» er en juleforestilling skrevet av Maria Petronella Muri Nygren for en barneteatergruppe på 10-14 år med ca 20 skuespillere. Stykket byr på både julestemning og latter!

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth/Teaterlaget i BUL Oslo

  Opptak og strømming av teaterforestillinger

  Mange ønsker å filme forestillingen og vise den digitalt. Men husk: Fremføringsavtalen med Dramas gir dere i utgangspunktet IKKE rettigheter til å filme eller publisere forestillingen. Strømming må alltid være avtalt på forhånd med rettighetshaver. Kontakt oss i god tid, så kan vi hjelpe dere.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Tine Svae

  TUA – en reise ned i gresset og ut av rekka

  Fra Nesodden Teaterfabrikk kommer TUA, en nyskrevet musikkteaterforestilling der vi møter insektlivet i en fantasifull lek med fakta og fiksjon. Musikken, som ligger på Spotify, er skrevet for å ligge i et godt barneregister med fengende og dansevennlige melodilinjer.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Omslagsbilde «Drama for barn – teaterets sjel» brukt med tillatelse fra Vidarforlaget

  Drama for barn – Teaterets sjel

  I oktober lanserte Vidarforlaget bokverket «Drama for barn – Teaterets sjel», et forskningsprosjekt om barnedramatikkens historie og utvikling i Norge av doktor i teatervitenskap Anne Helgesen og master i litteraturvitenskap Petra J. Helgesen. Verket forteller historien om synet på barn, synet på teater og på samfunnet som helhet.

  Les mer »
 • Bokomslag: Tank/Ung tekst 2020 - Unge Viken Teater

  Ung tekst 2020

  Hvert år gir Unge Viken Teater ut Ung Tekst, en antologi med scenetekster skrevet av unge dramatikere. Årets bokutgivelse ble lansert en fredag i oktober på Vega Scene i Oslo, der noen av dramatikerne leste tekstene sine. Du som ikke var der, kan bestille et leseeksemplar direkte fra Ung Tekst.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Fra tittelbladet på manuset «Semmelweis» av Jens Bjørneboe

  Jens Bjørneboe 100 år

  Jens Bjørneboe ville ha fylt hundre år i 2020. Denne våren opplevde Dramas at flere ønsket å lese teaterstykket «Semmelweis», historien om fødselslegen som oppdaget hvor viktig det er å vaske hendene. Han ble latterliggjort. Kamp mot maktmisbruk og autoriteter er fellestrekk ved både teaterstykkene og oversettelsene til Jens Bjørneboe.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Ønskebrønnen

  «Ønskebrønnen» er en nyskrevet familiemusikal av Hanne Solveig Kvislen. Her møter vi troll, hekser og dyr i en magisk fortelling.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Elise i trollenes verden

  «Elise i Trollenes Verden» er en nyskrevet familiemusikal med humor, sang og dans, og med klimautfordringer som gjennomgående tema.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Robin Hood redder England

  «Robin Hood redder England» er en nyskrevet musikal basert på legendene om Robin Hood. Forfattere er Torgeir Kristiansen og Hanne Solveig Kvislen, og sistnevnte har også komponert musikken.

  Les mer »
 • Illustrasjon: Victoria Haallman Hamre

  Nytt manus: Trøbbel i Camelot

  «Trøbbel i Camelot» er en nyskrevet musikal basert på legendene om kong Arthur av Camelot. Her møter vi hekser, drager og trollmenn i en magisk fortelling med humor, sang og dans!

  Les mer »
 • Korona – endringer, tiltak og kompensasjon

  Mange teaterforestillinger må utsettes eller avlyses på grunn av korona-situasjonen. Gi Dramas beskjed om endringene, så hjelper vi dere! Her er også lenker til koronatips for smittevern og kompensasjonsordninger.

  Les mer »
 • Foto: Kristian Jacobsen, Stavanger Aftenblad. Ida Kristine Slettbakk i front, Maya Aurora Brattebråten og Malin Hove i bakgrunnen, fra Merkur skoleteaters forestilling i februar 2020.

  Nytt manus: Adapsjon av Tsjekhov

  «Søstre av kirsebærhagen» er en adapsjon av «Kirsebærhaven», med elementer fra andre tekster av Anton Tsjekhov. Stykket handler om seks venninner som får satt sitt vennskap på prøve når de brått må forholde seg til noen vanskelige avgjørelser.

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth og Teaterlaget i BUL Oslo

  Nye manus – «De tre små griser» med og uten jul

  Dette er en forestilling basert på det tradisjonelle eventyret om de tre små griser som skal bygge seg hus av strå, kvist og stein. Dere kan velge mellom juleversjonen «De tre små julegriser» eller utgaven som passer ellers i året. En musikal pakket med humor, sang og dans!

  Les mer »
 • Illustrasjonsfoto: Terje Svindseth / Teaterlaget BUL i Oslo

  Nytt manus – Vinter i Lønneberget

  En ny julefortelling om Emil i Lønneberget er nå tilgjengelig på norsk. Bestill manuset til gjennomlesning fra Dramas!

  Les mer »
 • Juleskurken-logo fra WonderWorks

  Nytt manus – Juleskurken!

  Dramas har fått inn manuset til «Juleskurken» (aka «Jakten på juleskurken»), en helaftens julemusikal for hele familien. «Juleskurken» har vært fremført på Drammens Teater annet hvert år siden 2000. Kanskje dette er julestykket for din teatergruppe?

  Les mer »
 • Musikalen «Nine» (Nordiska ApS)

  Broadwaymusikal om Federico Fellini

  Musikalen «Nine» baserer seg løst på regissør og filmskaper Federico Fellinis liv, og særlig hans store interesse for kvinner. Her serveres frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

  Les mer »
 • Tilskuddsordninger til amatørteater fra Kulturrådet

  Det var søknadsfrist 3. mars for tilskuddsordningen «amatørteateraktivitet i grupper». Hos Kulturrådet kan du lese hvem som fikk tilskudd i denne omgang. Nå kan dere forberede dere til neste søknad som har frist i september.

  Les mer »
 • Forny abonnementet hos Dramas

  Abonnementet hos Dramas utløper automatisk etter 12 måneder. Administrator kan fornye det på Min side når dere selv ønsker.

  Les mer »
 • Teateralliansen blir Dramas

  På et ekstraordinært årsmøte 30. oktober 2019 vedtok medlemmene i Teateralliansen å endre navn fra Teateralliansen til Dramas, og samtidig endre vedtektene slik at de utelukkende omfatter virksomheten til Dramas.

  Les mer »
 • Shrek The Musical (Music Theatre International)

  Shrek på norsk – nå også juniorutgaven

  «Shrek The Musical» har begeistret anmeldere og publikum siden norgespremieren i 2017. Nå har Dramas både lang- og kortversjonen av den norske oversettelsen!

  Les mer »
 • Manus av Arne Lygre

  De poetiske manustitlene hans nærmer seg og viker tilbake, som havet selv. Brått evig. Dager under. Ingenting av meg. Jeg forsvinner. La deg være. Mann uten hensikt. Skygge av en gutt. Mamma og meg og menn. Så stillhet. Meg nær. Du finner dem her, hos Dramas. Les!

  Les mer »
 • Dramas har nytt system

  Vi fikk nytt system den 27. august 2018, og må be alle dere som bruker Dramas om å registrere dere på nytt. For søknader sendt etter denne datoen vil både kontrakter og billettregnskap bli håndtert på nett.

  Les mer »
 • Dario Fo og Franca Rame

  Dario Fo og Franca Rame var gift med hverandre og skrev blant annet politiske farser og kvinnemonologer. For tida er det disse tre norske oversettelsene som er tilgjengelige.

  Les mer »
 • Klaus Hagerup og Nils Utsi

  Klaus Hagerup og Nils Utsi var begge med på å starte Hålogaland Teater på 70-tallet. Her er noen av teatermanusene de har bidratt til.

  Les mer »
 • Dracula The Musical (Music Theatre International Europe)

  Dracula The Musical

  Vampyrklassiker i musikalform – nå på norsk! Musikalen «Dracula» vil trollbinde publikum med sin sterke historie, mørke stemning og gotiske kostymer.

  Les mer »
 • Skedsmo Amatørteater, mars 2017. Foto: Anne Merete Rodem

  Ny musikalutgave av «Peter Pan»

  «Peter Pan» har gledet barn i over 100 år. Denne nye musikalversjonen (Stiles&Drewe) er trofast mot historien vi alle kjenner, og samtidig et spektakulært eventyr, perfekt for hele familien.

  Les mer »
 • Design: Tine Svae for Nesodden Teaterfabrikk

  Nyskrevet musikal fra Nesodden Teaterfabrikk

  Nå kan du bestille manuset til «Jakten på sølvet» – en undervannsmusikal for hele familien! Forestillingen har humor, spenning, fin musikk og reker med attitude. Mulighet for 20-60 roller og kul koreografi!

  Les mer »
 • Logo «Our House»: Music Theatre International (MTI) Europe

  Madness-musikalen «Our House» på norsk

  Ungdomsmusikal der musikken til den legendariske ska-/popgruppa Madness akkompagnerer historien om hvordan 16-årige Joes valg kan føre livet hans i to ulike retninger. Mulighet for mange statister!

  Les mer »
 • Hva regnes som en offentlig forestilling?

  En forestilling regnes som offentlig hvis den er åpen for publikum, enten det kreves inngangspenger eller ikke. Det betyr at teatergruppa må søke om fremføringsrett.

  Les mer »