ALICE – veien blir til mens du går deg vill

Dette er en nyskrevet musikkteaterforestillling basert på Alice i Eventyrland av Lewis Carroll. Handlingen er satt til feiringen av Alice sin 13-årsdag og dreier seg om følelsen av å verken føle seg stor eller liten. Stykket har nyskrevet musikk i jazz- og storbandsjangeren og har mange spennende karakterer. Passer til å spilles av både mellomtrinnet og ungdommer.

Det er bursdagen til Alice. Hun blir 13 år og derfor samles familie og naboer til te-selskap i hagen for å feire henne. De skåler for et veiskille i livet. Er man stor eller liten når man er 13 år?
Alice vil leke gjemsel. «Men er ikke det litt barnslig?»
«Neida, det betyr jo at hun beholder barnet i seg, og det er jo så gøy når alle er med».
Alice teller.
Plutselig kommer en hel kortstokk marsjerende! Hun er ikke lenger i sin egen hage, men i Dronninghagen.

Alice kastes inn i rettssaken «Eventyrland mot Frosk og Fisk» hvor hun sitter i juryen, men hun har ingen mening om de er skyldige eller ei. Og har man ingen mening må man bli i Eventyrland for alltid! Ellers hugger dronningen hodet av deg. «Legg deg flat, før du blir hakkemat.»

Alice må finne meningen sin - men hvor kan den ha blitt av?
Letingen tar henne med på en reise gjennom Eventyrland der hun møter korrekte kaniner, en kålorm i en eksistensiell krise, en taktløs hattemaker, sprutgale dronninger og mange fler - som er til forveksling like hennes egen familie. Veien blir til mens hun går seg vill!

60 min Målgruppe: B/U Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 20 Barn

Merknad

Egnet for ca 20 barn og/eller ungdom, uavhengig av kjønn. Antall roller kan tilpasses etter behov.

Det er skrevet musikk spesielt til forestillingen. Musikken ligger på Spotify (Album: Alice Artist: Nesodden Teaterfabrikk). Singbacks og noter til forestillingen er tilgjengelig og kan leies fra Dramas når kontrakter er godkjent.