Det blå folket og karamellfabrikken

«Høyt oppe i luften seiler det en båt. Den heter Luftens glade frosk. Kapteinen heter Fattige Augusta. Hun er sterk som en ørn. Kokken heter Sebastian. Styrmannen heter Pontus og kan spytte åtte meter. På dekk jobber Felixa som leser kart og passer på at de er på rett kurs. Timian gjør alt, som en skårunge skal. De gjeter skyene og vokter vinden. De kjemper mot urett og forurensning. De trekker tåken til side, så menneskene skal få se hvor vakre stjernene er. De har samme farge som hav og himmel. De er Det blå folket».
En dag seiler de rett inn i en stor svart sky. Men det er Ikke en vanlig stormsky, nei det er noe helt annet. Noe som kommer fra menneskene.

En spennende fortelling med flotte karakterer. En fortellingene som er mer aktuell enn noen gang i en verden som forsøples.

En fri dramatisering av billedboka «Det blå folket og karamellfabrikken». Menneskene i byen har fått navn og yrker for å gi dem litt karakter. På båten har vi det blå folket, men en av karakterene har fått et jentenavn (Felixa). Kjønn er ikke viktig i denne fortellingen, så det går selvfølgelig an å skrive om. Men på båten er det jo flott at det er mest mulig lik orginal besetning fra boka.

35 min Målgruppe: B/U/V Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 6 Menn
  • 6 Kvinner
  • 0 Barn

Merknad

Samfunnskritisk eventyr i ny form, dramatisert i 2020.

Roller er fleksible, ved at man kan velge kjønn og skrive om navn.