Halloween på Kråkeslottet (eller: Spøkelset på Kråkeslottet)

(BAKGRUNN: For to hundre år siden hoppa 16 år gamle Petronella i døden sammen med kjæresten sin, Robin. De kasta seg ut fra Flaggermustårnet i Kråkeslottet fordi foreldrene ville tvinge Petronella til å gifte seg med den gamle, gufne greven Franz von Falsenkrupp. Han hadde lange, gule hjørnetenner, pukkelrygg og ei kjempestor vorte i panna. Attpå til var han minst fire ganger så gammel som Petronella! Men hun gikk ikke over til den andre siden da hun døde, hun levde videre som spøkelse på Kråkeslottet.)
HANDLING: Etter to hundre år går Kråkeslottet i arv til Kanel von Finkel og hennes grandnieser, Paprika og Kamille. De må finne på noe lurt for å tjene penger så de kan beholde Kråkeslottet, og løsningen blir å arrangere spøkelseshelger. Halloweenhelg. Sammen med husholdersken Agda Snurp og hovmester Oscar Beck, planlegger de skumle ting å skremme gjestene med. De får også hjelp av spøkelset Petronella. Men beboerne på Kråkeslottet veit ikke at de er under observasjon av de to skurkene Leif og Loppa. Skurkene har fått snusen i at det er en stor rubin gjemt et eller annet sted i Kråkeslottet og de spionerer for å finne ut akkurat hvor.
To familier melder seg på spøkelseshelg etter å ha sett annonsen i avisa. De kommer til Kråkeslottet fulle av forventning, alle unntatt den skeptiske faren, Roger, som er grundig lei alt som lukter av spøkeri og alternative ting generelt.
Gjestene må sove i fangehull og får bare tørt brød og vann å spise – men unga koser seg!
Dagen kommer da de skal gå igjennom spøkelsestunnellen, også advokaten Mogens Snikk-Hansen og han trofaste sekretær frøken Faks er invitert.
Finner Leif og Loppa rubinen?
Kommer mormor seg gjennom spøkelsestunnellen?
Blir Roger overbevist om at det finnes spøkelser?
Og hva skjer med Petronella, går hun endelig over til den andre siden?

90 min Målgruppe: B/U/V Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 4 Menn
  • 7 Kvinner
  • 6 Barn

Merknad

Familiemusikal med humor på flere plan. Voksenrollene kan spilles av ungdom/større barn.
Ta kontakt med turili@online.no for musikkeksempel eller annen info.