Robin Hood redder England

Kongen av England, Rikard Løvehjerte, har reist for å befri Jerusalem. Imens har prins Johan tatt over styringen av landet. Han innfører skatt på alle varer, folket blir lutfattige og stemningen er dårlig. Prinsen har to sheriffer som samler inn skatter og plager folket. En dag finner prinsen ut at han vil gifte seg med Marion, ei snill jente som hjelper syke og gamle i landsbyen.
Robin Hood er ei jente som lever i skogen sammen med gjengen sin. På listig vis lurer de til seg penger sheriffene har tatt fra folket og gir dem tilbake til deres rettmessige eiere. De er en glad gjeng som vitser, synger og danser. Dessuten er de gode på å skyte med pil og bue.
Sheriffene og prinsen er lei av Robin Hood og gjengen. Derfor arrangerer de en bueskytterkonkurranse i et forsøk på å lure gjengen ut av skogen så de kan fange dem.
Under konkurransen får Robin Hoods gjeng snusen i at Marion blir tvunget til å gifte seg med prins Johan. De legger en plan for hvordan de skal befri henne. Heldigvis har også kong Rikard kommet tilbake. Sammen stanser de bryllupet, og pålegger prins Johan og sheriffene å gi pengene tilbake til folket, og så blir det fest.

30 min Målgruppe: B Publikum: B

Detaljer

Roller

  • 4 Kvinner
  • 3 Barn

Merknad

Det er skrevet musikk spesielt til forestillingen. Musikken til «Robin Hood Redder England» ligger på iTunes og Spotify: https://tinyurl.com/y54s5wgv
Når avtale om fremføring er inngått, mottar man lydfiler og noter (besifring og pianoarrangement) digitalt. Om ønskelig, kan man få tilsendt grafisk materiale til bruk i markedsføring av fremføringen. Man betaler da i tillegg for rettighetene til å bruke dette.