Otto er et nesehorn

Topper bor i en liten, rar by ved havna. Mens hans mor selger fisk, finner han en merkelig blyant. Når han skriver med den, forsvinner strekene igjen av seg selv. Det vil han gjerne vise sin venn Viggo, men da han så tegner et nesehorn på tapetet, blir det levende og trer ut i stua, og det gir mange problemer å ha et nesehorn i tredje etasje.
En stor, deilig eventyrforestilling med mange gode roller: Den lille, forskremte bakeren - den store, høytropende bakerdamen Alamanda - Viggos far, hr. Løve - politimesteren og alle de andre rare voksne sett fra barnehøyde.
Kilde: Dansk Teaterforlag

70 min Målgruppe: B/U/V Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 11 Menn
  • 3 Kvinner
  • 4 Barn

Merknad

Stykket kan godt spilles av færre enn 20, for flere av rollene kan spilles av den samme. Men de små rollene kan også utvides, hvis det er skuespillere nok. Så kan de med de små rollene stå i kø ved fiskeforretningen eller hos bakeren, og de kan være med på festen i «DEN BLÅ HAVKATT». Det kan også lages flere barneroller, for eksempel kan Silje ha venninner som hun er i følge med. Dessuten kan flere barn høre brevet fra Toppers far og historien om hvordan han fikk gullfeber. Kort sagt, dette stykket kan spilles av 15-25 personer.