Herligville

«Herligville» er en nyskrevet musikkteaterforestilling om hvordan livet til innbyggerne i Herligville snus på hodet når makten i byen faller i gale hender.

Musikken, som ligger på Spotify, er skrevet for å ligge i et godt barneregister med fengende og dansevennlige melodier.

Gjennom forestillingsarbeidet jobbes det med temaer som demokrati, samhold, diktatur og opprør.

Herligville er en liten og fredelig by der innbyggerne lever et bekymringsløst liv, er frie og lever sammen i full harmoni. Handlingen starter idet innbyggerne samles på bytorget, spente på å få vite hvem som har vunnet valget om å bli den nye Bysjefen. Vinneren, Borgny Meister, taler stolt til folket:

«Jeg skal gjøre mitt aller beste for at Herligville skal fortsette å være et godt sted å leve. Og så kan man spørre seg – hvordan få til det? Hvordan kan man ha kontroll på en hel by? Altså kontroll på trivselen da selvfølgelig. Jeg kaller det trivselsregler.»

Byen er positiv til de første trivselsreglene – som å smile til hverandre når man møtes og å spise sunn mat. Men etterhvert kommer det flere og flere trivselsregler – og til slutt har ikke innbyggerne engang lov til å gå på fritidsaktiviteter eller gå ut etter middag.

Herligville er kjørt i bånn
vi vil ikke ha det sånn
hver dag er monoton og lik
vi vil ikke ha det slik
vi må gjøre noe nå!
Ja det kan du stole på!

Barna i byen samles og har et hemmelig møte. De finner seg ikke i å leve i et Herligville som ikke er herlig lenger! Men hvilken makt har de til å gjøre noe med sin egen situasjon? Hvordan skal de få slutt på Borgnys trivselstyranni?

Nå er det nok, nå er det nok
Du er bare en, men vi er en flokk
Vi kan ikke temmes, vi skal ikke tie
Du er sjanseløs mot magien i vi’et

45 min Målgruppe: B/U Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 20 Barn

Merknad

Kan spilles av ca. 20 aktører uavhengig av kjønn.

Antall roller og rollenes kjønn kan tilpasses etter behov.

Det er skrevet musikk spesielt til forestillingen. Musikken ligger på Spotify (album: Herligville, artist: Nesodden Teaterfabrikk)

Singbacks og noter til forestillingen er tilgjengelig og kan leies fra Dramas når kontrakt er godkjent.