Clara og Nøtteknekkeren

Det er julekveld, og i kveld er det den årlige julefesten hos familien Stahlbaum. Herr Drosselmeyer sitter i verkstedet sitt og lager julegaver til barna. Vesle Clara skal få en helt spesiell gave; en nøtteknekker.

Clara Stahlbaum synes det er spennende å spionere på de voksne, og lurer på hvordan det er i de voksenes verden. På julefesten får hun en nøtteknekker av onkel Drosselmeyer. Han forteller at nøtteknekkeren er en forhekset prins fra Sukkerland. For å bryte forbannelsen må nøtteknekkeren drepe Musekongen.

Når klokken slår midnatt og alle gjestene har reist hjem, forvandles stuen til familien Stahlbaum til en magisk verden. Clara hjelper nøtteknekkeren med å bekjempe Musekongen, og sammen reiser de til Sukkerland. På veien møter de Snøfnugg og Snødronningen, gifteklare pepperkaker, og ved Limonadeelven redder de Ballerinadukken ut av Musedronningens klør. Til slutt kommer de frem til det rosa marsipanslottet der Kongen og Dronningen venter på sin hjemkomne prins. Endelig blir det jul i Sukkerland.

65 min Målgruppe: B/U/V Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 7 Menn
  • 8 Kvinner
  • 15 Barn

Merknad

Det er mange roller i stykket, men én skuespiller kan spille flere roller. Flere av rollene kan spilles av begge kjønn.
Teatergruppen må gjerne tilpasse manuset/gjør endringer, for eksempel endre antall roller eller tilpasse stykket til lokale forhold.
Det finnes noter og singback til forestillingen.
Teatergruppene står fritt til å bruke musikken eller ikke.