Jul i hjertet

Det er skolefri (med sang og dans), og Øyvind blir mobba av de andre. Tina forsvarer ham og de blir venner. Mobberne forårsaker seinere at Øyvind løper rett i en buss. Han havner i Mellomlandet (Cyberspace), stedet hvor du er verken levende eller død. Alt er grått i Mellomlandet og der hersker heksa Gru. Det er mange grusjeler i Mellomlandet, de er helt grå og apatiske. Julenissen har falt ut av reinsdyrsleden og møter Øyvind i Mellomlandet. Litt etter litt blir de grå, først en finger, så et øre, så en fot… De må komme seg tilbake til livet før de blir helt grå, da er det for seint. For å klare dette må de være tre virkelige mennesker som holder hverandre i hendene mens de hopper ned i livsspiralen.. Sammen går Julenissen og Øyvind på leiting etter et virkelig menneske. Det er ikke lett, for heksa Gru gjør alt hun kan for å stoppe dem. Hun sender bl.a. en sønn og en datter, utkledd som mennesker med farger, for å lure Julenissen og Øyvind. Heldigvis har Julenissen brillene sine. Når man ser gjennom JULENISSENS BRILLER, ser man hvem som er slemme og snille.
Øyvind og Julenissen blir mer og mer grå, men heldigvis, i siste liten møter de Maria fra regnskogen. Det ender godt, selvfølgelig. Øyvind, som tidligere bodde hos en slem onkel, får flytte hjem til Tina og blir at på til gjenforent med lillesøsteren sin. Så blir det masse julestemning…..

70 min Målgruppe: B/U/V Publikum: B/U/V

Detaljer

Roller

  • 3 Menn
  • 3 Kvinner

Merknad

Flere mindre roller. Antall skuespillere kan varieres, derfor passer stykket til både store og små teatergrupper. Det er ingenting i veien for å ha ei jente i hovedrollen.